Wat is Energetische therapie?

HomeWat is Energetische therapie?

Wat is energetische therapie?

Ieder mens beschikt over een zelfgenezend vermogen. Kijk maar eens wat er gebeurt als je je in je vinger snijdt. Er ontstaat een korstje en binnen korte tijd is je  vinger weer genezen.

In een gezonde situatie zijn lichaam en geest in balans. Je zit lekker in je vel, je voelt je energiek. Je zelfgenezend vermogen is actief.

In een ongezonde situatie, bijvoorbeeld in een stressvolle periode, kan er disbalans ontstaan. Lichamelijke en/of psychische klachten kunnen zich aandienen. Je energie stroomt niet lekker door en je voelt je verre van energiek.

Holistische benadering

Energetische therapie werkt vanuit een holistische visie. Het gaat er vanuit dat er een samenhang bestaat tussen de verschillende aspecten van de mens; lichamelijk, emotioneel en geestelijk. Een energetisch therapeut werkt met de universele levensenergie die overal om ons heen aanwezig is. Door te werken in het energieveld van de cliënt, kunnen blokkades in de energiedoorstroming verholpen worden, waardoor de energie beter gaat doorstromen en het zelfgenezend vermogen gestimuleerd wordt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat zes van de zeven cliënten baat heeft bij een energetische behandeling. Veel cliënten ervaren een duidelijke verbetering van hun levenskwaliteit. Energetische therapie wordt over de kleding heen gegeven.

Voor wie?

Voor zowel kinderen als volwassenen is energetische therapie een natuurlijke, veilige en bovenal effectieve behandelmethode. Het werkt ondersteunend en helend bij vele klachten en kan prima naast reguliere zorg bestaan.