Volwassenen

“Energetische therapie, creëer(t) ruimte voor verdere groei.”

In ons energieveld ligt heel veel informatie opgeslagen, waaronder onverwerkte ervaringen en gevoelens. Vaak zijn we ons hier niet van bewust en hoeven we hier ook niets mee. Als dergelijke emoties zich echter opstapelen en we ze langdurig met ons meedragen, bewust of onbewust, dan kan dit je energiestroom blokkeren en tot klachten leiden.

Je energiesysteem kun je vergelijken met een stromende rivier. Af en toe rolt er een kei (ervaring/emotie) in. Een enkele kei in een rivier blokkeert de doorstroming niet. Vaak wordt de kei door de stroming als vanzelf verplaatst naar een plek waar het de doorstroming niet blokkeert, of gaat deze mee in de stroming. Soms echter, komen er grote keien in de rivier terecht, of heel veel kleine, kort achter elkaar. Dan ontstaat er een klein dammetje in de rivier, het water moet er omheen gaan stromen of de stroming stagneert.

Energetische therapie helpt je op te ruimen wat je niet meer nodig hebt. Doordat energie weer vrij kan stromen, ontstaat er ruimte voor herstel op lichamelijk en geestelijk niveau. Je komt weer in balans.

In mijn praktijk kom ik onder andere hulpvragen tegen die gerelateerd zijn aan:

  • fysieke klachten als gevolg van een ongeval, een ziekte of een operatie (zoals o.a. whiplash-klachten, reumatische aandoeningen, neurologische aandoeningen)
  • stress-gerelateerde klachten (zoals o.a. nek- en schouder- en rugklachten, vermoeidheid, burn-out, slaapproblemen)
  • psychische problematiek (zoals o.a. depressiviteit, emotionele disbalans, ADHD)
  • klachten als gevolg van hooggevoeligheid (zoals overprikkeldheid, slaapproblemen, onverklaarbare spanningsklachten)

Werkwijze

Een eerste afspraak start met een intakegesprek, om helder te krijgen wat uw hulpvraag is. Vervolgafspraken worden voorafgegaan door een kort gespreksgedeelte. Dit gespreksgedeelte kan helpen bij de bewustwording van de oorzaak van klachten.

De behandeling zelf vindt plaats op de behandeltafel, waarbij u uw kleding aan houdt en alleen uw schoenen hoeft uit te doen.