Veelgestelde vragen

Lees hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden:

U kunt zich zowel telefonisch als via het contactformulier aanmelden bij Praktijk Querius.

Voor het eerste consult vraag ik u de volgende formulieren vooraf ingevuld naar mij toe te sturen via info [a] querius.nl:

(*) indien van toepassing

De duur van een behandeltraject is afhankelijk van de hulpvraag en van hoe de uitwerking van de behandelingen op iemand is. Een algemeen antwoord, ik weet het.

Doorgaans kun je verwachten dat je na drie behandelingen tenminste een verbetering van klachten ervaart. Daarom geef ik bij de 3e afspraak een evaluatieformulier mee om thuis in te vullen. Dit evaluatieformulier bespreken we bij de 4e afspraak. Aan de hand van deze evaluatie kunnen we vaststellen of er vervolgbehandelingen nodig zijn en zo ja, met welke frequentie.

Het komt voor dat een cliënt na één behandeling al dermate verbetering bemerkt, dat er geen vervolgafspraak nodig blijkt, of dat diegene later in het jaar komt voor een vervolg.

Kinderen reageren over het algemeen vrij snel op de behandelingen. Gemiddeld zie ik een kind 3 a 4 keer. Regelmatig neemt een ouder na een half jaar tot een jaar weer contact op voor een zogenaamde ‘onderhoudsbehandeling’.

Na afloop van een behandeling geef ik een advies over wanneer een vervolgafspraak gewenst is. Vaak zit er in het begin 2 a 3 weken tussen afspraken in en later in het traject 4 tot 6 weken.

Veel cliënten hebben gewaarwordingen zoals tintelingen, opbouwende druk op een plek in het lichaam wat later weer afneemt, een zwaar gevoel in het lichaam, warmte en/of kou en er zijn cliënten die met gesloten ogen pulserende kleuren waarnemen. Er zijn ook cliënten die niets waarnemen tijdens de behandeling. Het al dan niet ervaren van sensaties tijdens de behandeling is niet van belang voor de uitwerking ervan.

Twee opmerkelijke reacties van cliënten op de behandeling:

Een cliënte vertelde me na de behandeling het volgende: “het was net alsof je een tube tandpasta oprolde met de dop er nog op, en toen de dop er later afging, gaf dat een enorm gevoel van opluchting”.

Een kind omschreef de behandeling als volgt: “het is net alsof de wc wordt doorgetrokken en alles wegspoelt en dat daarna de stortbak weer gevuld wordt”.

Geweldig!

Een veel voorkomende reactie op een behandeling is dat cliënten na de behandeling kou ervaren en veel geeuwen. Dit is een goed teken; het betekent dat het lichaam en energiesysteem spanningen aan het loslaten is en een nieuwe balans zoekt.

Ontgiftingsverschijnselen komen ook voor, bijvoorbeeld een wat donkerder gekleurde urine. Ondersteun je lichaam door voldoende vocht te drinken (bij voorkeur water of kruidenthee) op de dag van de behandeling en de dagen erna.

In sommige gevallen is er een beginverergering van klachten, dit is een bekend fenomeen binnen de complementaire geneeskunde, het betekent dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam is geactiveerd en aan de slag gaat. Een eventuele beginverergering is van voorbijgaande aard en duurt meestal niet langer dan een dag of anderhalf.

Een veelgestelde vraag na afloop van een behandeling. Een vraag waar ik zelden een gespecificeerd antwoord op geef. Een energetische behandeling gaat veel verder dan wat we in onze mind kunnen bevatten. Voor de uitwerking van de behandeling is het niet nodig om exact te weten op welke gebieden van het energiesysteem er een blokkade was.

Veel belangrijker dan ‘weten’, vind ik het ‘ervaren’. Ik nodig mijn cliënten daarom altijd uit om in de periode na de behandeling zelf te gaan ervaren wat de behandeling heeft gedaan, wat de uitwerking ervan is. Om op te letten of men op lastige situaties opeens anders reageert dan men van zichzelf gewend is, of fysieke klachten afnemen, of men dichter bij zijn gevoel komt, rustiger is in het hoofd, beter slaapt, etc.

Zoals ik elders op deze site beschrijf; Querius is het proces om (weer) tot voelen, en daarmee tot je eigen waarheid te komen. Ik heb jouw waarheid niet in pacht, maar ik begeleid je graag om zelf tot je eigen antwoorden, je eigen waarheid te komen.

Hoewel er in de spreektaal veelal wordt gesproken over ‘alternatieve therapie’ en de zorgverzekeraars deze term ook gebruiken, is energetische therapie een complementaire therapievorm. Energetische therapie is dus geen alternatief voor reguliere therapie, maar een aanvulling daarop. Bezoekt u bij ernstige klachten eerst uw huisarts.

Ja, uit onderzoek is gebleken dat 6 van de 7 cliënten baat had bij energetische behandelingen. Lees het onderzoek hier.

Hoewel ik ben aangesloten bij een beroepsvereniging (CAT) worden de nota’s van de behandelingen in mijn praktijk helaas niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

Helaas worden de behandelingen in mijn praktijk niet vergoed door de zorgverzekering. Ik kies voor goede zorg en niet perse vergoede zorg.

Wanneer een kind voor het eerst in de praktijk komt en nog niet bekend is met energetische therapie, maak ik een vergelijk met douchen als manier om je lichaam schoon te maken. Dus als je buiten hebt gespeeld, of je hebt gesport, dan is je lichaam een beetje vies geworden en ga je onder de douche. Onder de douche maak je je lichaam dan weer schoon.
We hebben natuurlijk een lichaam, maar daarnaast hebben we nog iets, iets waarmee we kunnen voelen, en dat is ons energieveld. Soms, als je moeilijke dingen meemaakt, bewaar je daar wat van in je energieveld. En zoals je onder de douche je lichaam schoon spoelt, zo helpt energetische therapie bij het schoonmaken van je energieveld. Het werkt als een soort douche dus; een energie-douche.