Ervaringen

HomeErvaringen

Wilco – 48 jaar

Bij Esther mag je zijn wie je bent. Worden je remmingen helder gezien, op een uiterst veilige en prettige manier begrepen en vervolgens energetisch in stille sessies op haar tafel (voor mij toch nog een soort van wonderbaarlijk) opgeheven.

Ik kwam met slaap- en vermoeidheidsklachten bij Esther. Vanaf de eerste sessie voelde ik de helende werking, zeker op de dag van behandeling en langzaam wegebbend de dagen erna. Het grootste deel van een sessie lig je op haar tafel en kan je volledig ontspannen. Esther begint met aanraking op bepaalde plekken om te aarden. Vervolgens scharrelt ze wat om je heen, hoor je af en toe iets knisperen: ze heelt ‘in de lucht’; in de energetische lagen die zij ziet.

Minstens even waardevol zijn voor mij de gesprekjes vooraf. Ze geeft me inzicht in hoe ik spanning opbouw. Ze geeft daarbij uiterst praktische, makkelijk uitvoerbare energetische oefeningen mee, die  helpen dat te voorkomen. Stapje bij stapje lukt het me deze in mijn dagelijks leven toe te passen. Esther weet wijze lessen over compassie voor mezelf en anderen, bron van vertrouwen etc als vanzelfsprekend van toepassing te maken op wie ik ben. Ze slaat altijd de vertaalslag naar de energetische werking van dat alles en maakt die logisch. Niks vaags aan, eerlijk gezegd.

Na vijf maanden (3 wekelijkse sessie) is mijn vermoeidheid veel minder en begrijp ik (ook energetisch) veel beter wat mij soms nog uit mijn slaap houdt.

Maar wat ze precies doet rondom die tafel?? Ik zou het heel graag even goed begrijpen 🙂

Moeder van Raphael – 6 jaar

Ik ben bij Esther terecht gekomen via een online research op zoek naar een energetische therapeut voor mijn hooggevoelig kind.
Mijn zoon was namelijk erg onrustig en kon zichzelf snel verliezen door teveel prikkels. Lange dagen school en af en toe de buitenschoolse opvang was best een hele opgave. Hij had moeite om zichzelf te uiten, qua emoties, en een stukje onzekerheid met leeftijdgenootjes. Dat uitte zich vaak in boze buien thuis.
We hebben in een half jaar tijd een 5-tal bezoekjes afgelegd en mijn zoon is echt een stukje rustiger geworden. Hij kan zijn emoties nu veel beter uiten.
Ik vond het bijzonder dat hij vanaf de eerste keer 45 minuten lang stil op de behandeltafel lag. Daar konden de mensen in mijn omgeving zich geen voorstelling bij maken. Het vertrouwen tussen Esther en hem ging snel en voorspoedig. Na een paar behandelingen ging hij zelfs uit zichzelf dingen (die waren voorgevallen op school bv) aan haar vertellen. Dat vond ik vrij bijzonder gezien zijn karakter. Ik merkte dat hij na de behandelingen erg ontspannen en moe was en een paar dagen later juist een stuk vrolijker en energieker. Net of er blokkades waren opgeruimd en hij zich iets lichter voelde.
Op zeer jonge leeftijd is mijn zoon verbrand en hij heeft daar enkele littekens aan overgehouden. Voor ons is dat gewoon geworden, en ik besefte me niet dat er op dat gebied een blokkade was ontstaan. Dat werd ons duidelijk bij een van de eerste behandelingen. Na deze behandeling werd hij misselijk en moest hij letterlijk binnen een half uur braken, alsof alle negatieve eruit moest. Daarna was er niets meer aan de hand.
Voor nu zijn we het behandeltraject gestopt, maar als er een periode is dat hij weer iets minder in zijn vel zit, zal ik zeker weer een afspraak maken voor hem.
Esther is een zachtaardige begripvolle professionele dame, waardoor ik haar van harte zal aanbevelen bij mijn vrienden en kennissen.

moeder van Dennis – 6 jaar

Dennis heeft in zijn 5e levensjaar een trauma opgelopen. Zijn scheenbeen was gebroken. Toen de breuk geheeld was ging hij in het reguliere circuit aan de fysiotherapie. Echter dit had geen resultaat. Hier werd vooral gewezen op wat Dennis niet kon en niet waarom hij dingen niet deed terwijl hij het zou moeten kunnen. Dennis werd geplaagd door het idee dat zijn been nog steeds stuk was en leerde zichzelf hierdoor andere bewegingen aan.

Dennis is bij Esther gekomen en zij heeft samen met Dennis onderzocht wat er nu aan de hand was. Door samen met Esther “de beestjes in zijn been” te bestrijden door hem het vertrouwen te geven dat hij veel sterker was (een beer) kon Dennis het idee dat zijn been niet goed was loslaten.

Ik ben bij de eerste sessie aanwezig geweest en wat ik zo mooi vond was de ontspannenheid van Dennis en gemak waarmee Esther contact met hem kreeg. De andere keren was Dennis zelf na de sessie heel relaxed en ontspannen.

moeder van Russel – 6 jaar

Ik ben met mijn zoon Russel, 6 jaar oud, bij Esther geweest. Russel was al enige tijd erg bozig en de situatie thuis werd hierdoor zeer ongezellig. Esther heeft Russel energetisch behandeld wat hij zeer ontspannen heeft ervaren. Vervolgens heeft ze nog even kort gesproken over mogelijkheden om uiting te kunnen geven aan zijn boosheid zonder anderen daarmee pijn te doen. Ik ervaarde de weken erna veel meer evenwicht bij hem waardoor zijn boosheid ook minder aanwezig was. Zelf gaf hij ook aan dat hij zich prettiger voelde. Een aantal weken later heeft Russel zelf nog om een herhaal behandeling gevraagd omdat hij zelf merkte dat hij beter in zijn vel zat maar soms de boosheid de overhand dreigde te hebben.

De energetische behandeling is zeer goed bevallen en ik ga zeker terug als ik merk dat Russel niet evenwichtig meer in zijn vel zit. Esther als therapeute is een rustige warme persoonlijkheid met volledige aandacht voor het kind, welke ze zeker op zijn/haar gemak kan stellen!

Joke – 58 jaar

April 2014 kreeg ik op 1 dag 3 tia’s zonder blijvende schade. Alleen was ik erg moe (voornamelijk tussen mijn schouderbladen/rug).
Hierdoor kon ik telkens pas aan het einde van de dag iets ondernemen.
Na ongeveer 2 jaar medicijnen geslikt te hebben voor de tia’s zonder verbetering is besloten om met deze medicatie te stoppen. Helaas bleef mijn moeheid sterk aanwezig.  Ik noem deze moeheid, omdat ik van nature een bezige bij ben en dit een totale omslag in mijn leven was.
Hierna ben ik weer door de doktersmolen gegaan en is er uiteindelijk geconstateerd dat ik een bloedziekte heb (Essentiele trombosytose) en daar krijg ik sinds eind december 2015 medicijnen voor en deze werken goed.
Esther stelde voor om een keer energetische therapie te doen. Ik kon mij daar niets bij voorstellen, maar heb het toch een keer gedaan. Er veranderde niets.
Nadat ik Esther hier weer over had gesproken zei ze dat het pas effect zou hebben als ik met regelmaat een keer of 5 deze therapie zou volgen.
Ik heb besloten dit te doen.

Tot mijn stomme verbazing ging ik met sprongen vooruit. Ik kreeg meer energie en ik kan steeds meer activiteiten doen in de week.
Ik ben in januari 2017 begonnen en mijn laatste therapie was 15 mei 2017.
Natuurlijk moet ik mij zelf in acht nemen, maar ik ben blij dat ik (natuurlijk in combinatie met de medicatie die ik levenslang moet slikken) deze energetische therapie gevolgd heb.

Margreeth – 59 jaar

Als ondersteuning van mijn ziekte had ik bij Esther een energetische behandeling afgesproken.

Esther neemt haar werk heel serieus. Legt goed uit wat ze doet en is rustig. Praat (gelukkig) niet tijdens de behandeling alleen wanneer zij specifieke vragen heeft.

De energetische behandeling heeft bij mij, mbt mijn ziekte, voor ontspanning gezorgd wat ik als zeer prettig heb ervaren.

Kortom ik blijf Esther bezoeken, het is zeer de moeite waard.

Lies – 45 jaar

Een zware burnout bracht me ertoe de praktijk van Esther te bezoeken. De behandeling geeft rust in geest en lichaam. Het is fijn niet alle gevoelens te hoeven benoemen, waardoor je weer in de emotie komt te zitten en daar weer spanning door krijgt. Bij Esther hoeft dat niet, waardoor je alsware uit de vicieuze cirkel stapt en echt aan je herstel kan werken. De behandeling is zeer prettig, ik heb er echt baat bij. Esther is een echt mensen mens, ik voelde mij direct op mijn gemak bij haar.

moeder van Joris – 7 jaar

Mijn zoon is een hoogsensitief mannetje van 7 jaar die al veel heeft meegemaakt. Wij merken aan hem dat de dagelijkse drukte van school voor hem veel is en dat hij deze afgelopen winter niet goed in zijn vel zat. In de klas uitte dit zich in boze buien wat zijn leren in de weg stond. Voor de meivakantie wilde school nog een psychologisch onderzoek laten doen vanwege zijn gedrag. In de meivakantie zijn we gestart bij Esther. Joris is daar drie keer geweest. Hij had wel wat weerstand, maar was uiteindelijk super ontspannen en mocht na afloop ook een kaartje trekken.

Onlangs had ik weer een gesprek op school en toen bleek dat het wonder boven wonder goed gaat met Joris in de klas. Een psychologisch onderzoek is van de baan. Joris weet dat wanneer hij er behoefte aan heeft, hij weer naar Esther kan. En voor onszelf hebben we van Esther wat handvatten meegekregen. Heel prettig!

Greetje – 73 jaar

Ik kwam een jaar geleden bij Esther terecht via mijn arts/acupuncturist, die zeer positief over haar sprak. Esther is een rustige, lieve vrouw, forceert niets, en je voelt je meteen op je gemak bij haar. Tijdens alles sessies heb ik tranen van tientallen jaren kunnen laten stromen, wat mij een bevrijdend en opgelucht gevoel gaf. Greetje

Aad – 89 jaar

Als wetenschapper zou ik de ‘ervaringen’ alleen in neurologische terminologie willen kunnen uitdrukken. Daartoe ben ik niet in staat. Na mijn herseninfarct met uitval aan de linkerzijde en de fysio- en ergotherapeutische therapieën daarna bleef ik last houden van onverklaarbare spasmen aan de linkerzijde van mijn lichaam. Aan het einde van een sessie bij Esther ervaar ik een gevoel alsof deze spanningen zich hebben ontladen.

moeder van Linn – 15 maanden

Ik vond de energetische behandelingen een leuke/bijzondere ervaring. Vooral omdat ik toch altijd een beetje sceptisch was over de energetische behandeling. Maar ik heb nu gezien dat er daadwerkelijk echt iets gebeurt/verandert bij Linn tijdens de behandeling.

Wat ik wel lastig vind, is om te zien wat het effect van de behandeling is bij Linn na afloop. Omdat ze sowieso al per dag heel wisselend gedrag kan laten zien. Ik denk dat dit misschien de leeftijd is, wellicht als kinderen iets ouder zijn dit al weer wat makkelijker te zien is.

Voor haar oren heb ik wel het idee dat het goed geholpen heeft.

Ik zou deze behandelwijze zeker nog eens opzoeken maar waarschijnlijk wel alleen als er een duidelijk probleem is. Zoals bij Linn d’r oorontstekingen.

Annemarie – 60 jaar

Door trainingsoverbelasting van mijn onderrug met een voor mij nieuwe fitnessoefening, maar ook deels door slijtage van de onderrug en mentale belasting, had ik een heel stijve en pijnlijke onderrug. Tijdens de laatste energetische behandeling heeft Esther daar een “blokkade” opgeruimd. De daarop volgende drie dagen verergerde de pijn en bewegingsklacht in mijn onderrug. Na die “doorwerking van de behandeling”  loste de pijn en verstijving geleidelijk op en is nu redelijk onder controle.

In het verleden onderging ik regelmatig een ontspanningsmassage; ik heb  echter lichamelijk en geestelijk meer baat bij de energetische behandelingen. Ik ervaar een betere balans.

Marieke – 49 jaar

Ik ben voor het eerst bij Esther geweest toen ik net in een burn out zat. Eigenlijk uit nieuwsgierigheid, ik was toen erg aan het zoeken in de spirituele wereld, en was benieuwd wat deze therapie deed.

En dat het wat deed is zeker, maar wat? Ja dat is lastig te omschrijven…….
Tijdens de behandeling zak ik vaak erg ver weg in ontspanning, niet in slaap, maar wel ver weg. Ik ervaar soms kleuren, heb een keer een waterval gevoeld. Soms gaan er in het begin allemaal gedachtes door mijn hoofd, “boodschappenlijstjes”. Die houden vaak vanzelf op en dan voel ik alleen mijn lichaam nog maar. Na de behandeling voel ik een diepe ontspanning, en het duurt vaak even om weer te “landen”.
Ik heb voor mezelf het idee dat de energetische behandelingen dingen opruimen in mijn lijf, die ik niet meer kan gebruiken. Dat geeft een fijn gevoel, en er komt ruimte voor nieuwe dingen.

Ik vind Esther een hele fijne therapeut. Ze is ontspannen, bescheiden, heel rustig en oprecht geïnteresseerd in je. De ruimte waar ze in behandelt is fijn, met veel licht. Lekker warme dekentjes als het nodig is;-).

Ruben – 41 jaar

Hoi, ik was benieuwd of ik iets zou gaan merken na de eerste behandeling. Ik dacht niets te merken, tot ik voor het eerst sinds mijn pubertijd geen oorlogsdromen meer heb. Deze waren zo standaard dat ik er wel bewust van was, maar ook een soort gehard voor was. Nu word ik uitgerust wakker!

Petra – 44 jaar

Ik had vooral last van hoofdpijn. Jaren loop ik daar mee. Van alles al geprobeerd: fysio, acupunctuur, noem maar op ik heb het gedaan. Zes paracetamol nam ik in per dag.
Eerste afspraak: ik kwam binnen en ik voelde me gelijk op mijn gemak. Want een rust straalt er in die kamer en Esther uit.
Ik moest mijn ziektegeschiedenis vertellen, dat is: schildklierafwijking, endometriose, hoge bloeddruk. Ik had nog nooit van energetische therapie gehoord en gaf me eraan over. Wat een ervaring; ik zag het silhouet van mijn overleden vader en ik voelde mijn linker eierstok en baarmoeder, wat ik raar vond want ik had al in geen jaren last van mijn endometriose. Maar na de behandeling voelde ik het niet meer en ik voelde me zo goed, voelde me blij en rustig. En mijn hoofdpijn nam af. Ik wilde het liefst een week later terugkomen maar dat vond Esther niet nodig.
Drie weken later, Esther richtte zich nu meer op mijn schildklier. Weer was het een bijzondere ervaring.
Bij de derde behandeling ging ik door de grond toen ze haar handen boven mijn buik hield. Alsof er een riem om mijn baarmoeder was gedaan en aangetrokken werd. En mijn linker eierstok brandde.
Na de behandeling was het weer weg. Later in de week voelde ik wel iets. Normaal had ik er nooit voor naar de dokter gegaan, maar uit nieuwsgierigheid ging ik toch maar, want ik wilde wel weten waarom ik daar iedere keer zoveel pijn had.
Ik werd door verwezen naar een gynaecoloog waar bleek dat ik drie cystes in mijn linker eierstok had en een vleesboom op mijn  baarmoeder. Hier was ik niet achter gekomen als ik de behandelingen bij Esther niet had gedaan. Esther zei al “je komt voor je hoofdpijn maar het kan zijn dat er eerst een andere blokkade behandeld moet worden”. Maar dat de blokkade zo groot was ben ik nog steeds verbaasd over. Ondertussen is mijn eierstok verwijderd en aan mijn vleesboom moet ik nog geholpen worden. Voorlopig zit ik nog in de molen. Maar ik ben Esther heel erg dankbaar want misschien is er mij heel veel ellende bespaard gebleven.