“Wie ben ik?”- boek

Inkijkexemplaar
Bestel hier het boek voor €18,99

Wie ben ik?

Ik heb een lichaam, ik heb gevoelens, ik heb gedachten…,maar wie BEN ik nou eigenlijk? Wat is een energieveld? En hoe kan ik leren omgaan met mijn gevoeligheid?

In dit boek lees je alles over hoe je lichaam, je emoties en je gedachten met elkaar samenwerken en hoe je energieveld daarop reageert. Door te lezen, de plaatjes te bekijken en de vragen te beantwoorden krijg je inzicht in wie je werkelijk bent.

Reis mee door de wereld van je lichaam, je gevoelens en je gedachten.

Reis mee door de wereld van ‘jou en de jij om je heen’.

Informatie voor ouders

Wie ben ik?’ is een vraag die we onszelf allemaal, jong en oud, wel eens stellen. Het zijn veelal (hoog)gevoelige kinderen die al op jonge leeftijd met dit soort vragen komen. Gevoelig zijn is een mooie eigenschap die onze kinderen tot hele sociale wezens maakt, met een heldere kijk op het leven. Door deze heldere kijk ontstaan er levensvragen zoals ‘wie ben ik nu eigenlijk’ en ‘wat kom ik hier doen?’ Al lezende in dit boek worden u en uw kind uitgenodigd zelf een antwoord te vinden op deze vragen.

Het boek ‘Wie ben ik?’ biedt kinderen én hun ouders/opvoeders inzicht in de dynamische uitwisseling tussen ons lichaam, onze gevoelens, onze gedachten en ons energieveld. Door te lezen en te werken in dit boek, krijgen kind en ouder inzicht in hoe deze dagelijkse ervaringen van invloed zijn op ons welbevinden. Het leert ons onszelf te begrenzen, beter te begrijpen en onze gevoeligheid te ervaren als een bron van kracht en inzicht.

‘Wie ben ik?’ is opgedeeld in 5 hoofdstukken. Het beschrijft de 3 pijlers op het fundament van het ‘ik’ en leert de lezer het ‘ik’ met oefening te begrenzen.In elk hoofdstuk is ruimte opgenomen om uw kind vragen te laten beantwoorden of zijn/haar eigen ervaringen op te laten schrijven. Daarnaast kan er in het boek gekleurd en geknipt worden en biedt het boek praktische oefeningen om de verworven inzichten te integreren. Een echt doe-boek dus!

Reis mee met je kind, door de wereld van lichaam, gevoelens en gedachten en ervaar hoe dit alles met elkaar samenwerkt.Reis mee door de wereld van ‘jou en de jij om je heen’.

Inclusief meditatie downloads voor kinderen.

ISBN/EAN: 978-90-9036018-8

Beoordelingen

Rated 5 out of 5
28 september 2022

Makkelijk leesbaar en begrijpelijk boek met leuke illustraties. Aanrader , niet alleen als je een hypersensitief kind hebt.

Mennie
Rated 5 out of 5
14 september 2022

Het boek “Wie ben ik?” laat kinderen, en ouders/begeleiders, door uitleg en oefening op een eenvoudige wijze bewust worden van hun lichaam en energie. Ook staan er handvatten beschreven om de omgang met positieve/negatieve emoties en gedachten te verbeteren en juist te interpreteren. De wijze waarop het (werk) boekje is opgebouwd spreekt erg aan en nodigt uit tot verder lezen, werken en ontwikkelen!

Sylvia
Rated 5 out of 5
8 september 2022

Door de manier waarop het boek ‘Wie ben ik?” is geschreven en opgebouwd worden de kinderen uitgenodigd na te denken over hun handelen en reageren in bepaalde omstandigheden. Zeker als het lezen van het boek samen met één van de ouders wordt gedaan, verschaft het de ouder op een speelse manier óók inzicht in de gedachtengang van het kind. En soms zet het de ouder wellicht aan om na te denken over hun eigen reactie tijdens bepaalde situaties!

Ik heb het boek cadeau gedaan aan mijn kleindochter. Vóór die tijd heb ik het zelf gelezen, omdat ik nieuwsgierig was naar de inhoud. Het invullen van de opdrachten was voor mij persoonlijk soms heel verhelderend. Daarom reageer ik dus soms zo …………

Gerda
Rated 5 out of 5
29 augustus 2022

Het boek ‘Wie ben ik’ is een toegankelijk boek voor (hooggevoelige) kinderen en hun ouders. Op een fijne, relaxte manier laat Esther het kind kennismaken met zichzelf en alles wat daarbij hoort. Ze geeft tal van mooie voorbeelden die inzicht geven in jezelf en de jij om je heen. En extra leuk, het is een interactief boek. Inclusief ingesproken meditaties en leuke opdrachten. Waarmee je je kind op speelse wijze kunt begeleiden bewust(er) te worden hoe om te gaan met emoties en ervaringen. Ik kan me zo voorstellen dat dit een heel waardevol boek is voor een ieder die met kinderen (en hun ouders) werkt.

Sarah
Rated 4 out of 5
24 augustus 2022

Dit boek laat op zeer eenvoudige wijze zien, hoe belangrijk het is dat wij onze kinderen, en met name hoogsensitieve kinderen met deze kennis helpen te balanceren in het leven. Uit eigen ervaring weet ik helaas, dat emotioneel terug in balans komen,ook een must is om fysiek gezond te blijven. Kinderen zijn kwetsbaar, en kunnen door vroege onverwerkte emotionele ervaringen, geen objectief referentiekader meer hebben, hoe het voelt om goed in balans te zijn. Wij als volwassen kunnen hun met dit boekje goed steunen om weer balans te vinden, in het omgaan met emoties en ervaringen. Ook een aanrader voor iedereen werkzaam in het onderwijs.

Kees
Rated 5 out of 5
16 augustus 2022

Het boek ‘Wie ben ik?’ is in meerdere opzichten als een venster dat wordt geopend. Een uniek werk en dan eens een keertje niet OVER, maar VOOR hoog gevoelige kinderen. Het is gebonden met zeer praktische ringband en stevige mooie gladde pagina’s zodat je het met recht een werkboekje kan noemen. De blik op de wereld vanuit het kind, het zicht van het kind op zichzelf en de kijk van de ouder op het kind en diens belevingswereld komen samen, geholpen door dit toegankelijke maar als je het goed bekijkt wel multidimensionale venster.

Cisca

Geef uw beoordeling over het boek Wie ben ik?