Over mij – Esther van der Poel

Geboren in 1977 in Roelofarendsveen. Samen met mijn 3 jaar oudere zus ben ik als hooggevoelig kind opgegroeid in een disfunctioneel gezin. Mijn ouders scheidden toen ik acht was en ik verhuisde met mijn moeder en zus naar een andere stad. Na nog twee verhuizingen in de jaren daarna, belandden we in Bergschenhoek. Ik was toen bijna 17 jaar oud en opnieuw moest ik mijn weg en plek zien te vinden in een ander huis, in een ander dorp, op een nieuwe school en met nieuwe klasgenoten.

Op mijn 18e kreeg ik verkering, met mijn huidige partner Ron. Ik rondde de meao af en ging direct aan het werk. Kort daarna kochten we samen ons eerste huis. Eenmaal gesetteld in een kantoorbaan en in ons fijne eigen huis ontwikkelde ik psychische en lichamelijke klachten. In volledige ontkenning van de moeilijke ervaringen die ik als kind had meegemaakt, en compleet afgesloten van mijn eigenlijke hooggevoeligheid, werd ik depressief. Ik dacht dat ik wist wie ik was, dacht dat ik carrière wilde maken in het bankwezen, verlegde voortdurend mijn grenzen…, om maar niet te hoeven voelen. Hoe ver weg was ik geraakt van mijn eigenlijke zijn.

Denken boven voelen

Door de onveiligheid die ik thuis had ervaren, en door de vele verhuizingen, zijn mijn voelsprieten tijdens mijn jeugd sterk ontwikkeld. Ook mijn krachtige denken is een belangrijk copingmechanisme geweest. Denken boven voelen, want met voelen alleen zou ik het niet redden. De gevoeligheid was er wel, ik voelde mijn omgeving haarfijn aan en was er een kei in om mij daar voortdurend op aan te passen, ik voelde alleen mijn eigen emoties niet.

De scholing van het leven

En zo startte mijn werkelijke scholing, de scholing van het leven. Met behulp van reguliere en natuurgeneeskundige therapieën kreeg ik zicht op mijn overlevingsmechanismen en mijn doorzettingsvermogen, waarmee ik mijn leven ondanks de moeilijke ervaringen goed had weten vorm te geven. Ik volgde reiki-cursussen, deed aan yoga en kwam op het pad van massage terecht. Ik opende een massagepraktijk en volgde vele cursussen. Zo herondekte ik mijn hooggevoeligheid en ontdekte ik dat ik met mijn handen en mijn energie andere mensen kon helpen.

Moeder worden

In 2011 werd onze zoon geboren. Hij was een zogenaamde huilbaby. Een ware uitputtingsslag en een zoektocht op het gebied van reguliere en complementaire geneeskunde. We bezochten een paranormaal therapeute, het was een mooi en intens consult en er leek een wonder geschied, het huilen stopte en er kwam een blije baby voor terug. Het moederschap leerde mij en leert me nog elke dag dat hoe moeilijk het soms ook kan zijn; je kind is de voortstuwende kracht achter je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt er gewoonweg niet omheen!

Omscholing

In 2013 startte ik aan een omscholing aan Het Johan Borgman College, een 4-jarige hbo-opleiding tot paranormaal energetisch therapeut. Ik was door de aanmeldprocedure gekomen en ontdekte dat ik paranormale gaven had. Een nieuw zelfonderzoeksgebied diende zich aan. Na twee jaar stapte ik over op een andere opleiding op het gebied van energetische therapie. Het was vooral praktijkgericht onderwijs waarbij zelfonderzoek, zelfreflectie en veel oefenen met cliënten enorm belangrijk was.

Ervaren en doorleefd

De rauwe kanten van het leven hebben me gesterkt en gevoeliger gemaakt. Het doorleven en verwerken van moeilijke ervaringen hebben me mooie inzichten gebracht. Onderweg heb ik allerlei handvaten gekregen in hoe ik voor mijzelf kan zorgen, en er van daaruit voor een ander kan zijn.

Lange tijd heb ik mij afhankelijk gevoeld van begeleiding van buitenaf. Ik zocht mijn waarheid buiten mijzelf, een ander zou beter weten wat goed voor mij is dan ikzelf. Om uiteindelijk te ontdekken dat mijn waarheid alleen in mijzelf te vinden is. En dat voelen de toegang daartoe is. En dat het lichaam de toegang tot voelen biedt.

Graag help ik je in contact te komen met je eigen-wijsheid, door je te leren voelen wat goed is voor jou. Zo wordt je het meest krachtig in al je prachtige fijngevoeligheid!

Over Querius

Querius betekent: ‘De waarheid in jezelf vinden’.

Iedereen heeft een eigen waarheid, een eigen kern. Door te voelen, kom je in contact met je eigen-wijsheid, met voelen wat goed is voor jou.

Querius is het proces om weer een voeler te worden die kan denken, in plaats van een denker die kan voelen. Bij dit proces begeleid ik je graag.

 

“What happens when people open their hearts? They get better.”