‘Van oorsprong ben je een voeler die kan denken,
in plaats van een denker die kan voelen’

Je hebt het alleen afgeleerd. Dat kan komen door invloeden vanuit je opvoeding (vroeger bestond er nog niet zoiets als een (hoog)gevoelig kind), door invloeden vanuit de maatschappij die steeds meer kennis- en wetenschapsgericht is, of door opgedane traumatische ervaringen die ervoor zorgden dat je in het denken een veilig toevluchtsoord vond.

Het weer leren voelen is dan als het opnieuw afdalen in je lichaam, waarbij je onderweg oude moeilijke ervaringen verwerkt, om vervolgens met beide voeten stevig op de grond te komen. Dat brengt een rustiger hoofd en geeft weer ruimte om te voelen. Om te voelen wat goed is voor jou.

Nu denk je misschien: “Ja maar ik ben hooggevoelig, als er iets is dat ik niet nodig heb, is leren om nog meer te voelen.”
Mee eens, je fijngevoeligheid maakt dat je meer prikkels ontvangt dan goed is voor je. Maar als ik het heb over weer leren voelen, dan heb ik het over leren voelen wat goed is voor jou. Je raakt nu overprikkeld omdat je antennes staan afgesteld op je buitenwereld.

Bij burnout is het vergelijkbaar; je bent overmatig gericht geweest op je werk, misschien vanuit een (te) groot verantwoordelijkheidsgevoel, misschien omdat je onder druk moest presteren. Werk (de buitenwereld) ging vóór jouw welzijn (de binnenwereld). Weer leren voelen helpt je afstemmen op wat je nodig hebt, op wat goed is voor jou, en, heel belangrijk, op waar je grenzen liggen.

Met behulp van helende energie leer je je weer primair richten op je binnenwereld, zodat je goed voor jezelf kunt zorgen en van daaruit de buitenwereld tegemoet kan treden.

Neem contact op

Praktische info

Tarief volwassenen
Eerste sessie incl. intakegesprek € 90,-
Vervolgsessie € 75,-
 
Tarief kinderen tot 15 jaar
Eerste sessie incl. intakegesprek € 80,-
Vervolgsessie € 65,-

Betaling contant of middels betaalverzoek

Verhinderd?

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd.

Niet tijdig afgezegde afspraken worden in rekening gebracht.

“Esther is een goede luisteraar en vooral heel liefdevol in haar benadering en behandelingen.
Zij begeleidt mij in mijn bewustwordingsproces.
Van mijn hoofd naar mijn hart, op zielsniveau, via gesprekken en energetische behandelingen.
Elke keer opnieuw weer een mooie ervaring.”

KINDEREN

Kinderen worden in de huidige samenleving blootgesteld aan meer prikkels dan we in onze geschiedenis ooit hebben meegemaakt. Met name hooggevoelige kinderen kunnen deze hoeveelheid prikkels niet goed verwerken.

Daarbij kan een nare ervaring op school, een verhuizing, een traumatische ervaring, of drukte in de klas of het gezin zorgen voor een extra belasting op het zenuwstelsel. Door de hoeveelheid gevoelens en gedachten die dergelijke ervaringen met zich mee brengen ontwikkelen kinderen klachten zoals slaapproblemen, (faal) angsten, boosheid, concentratieproblemen en buikpijn / hoofdpijn.

Energetische therapie is een laagdrempelige behandelvorm die kinderen hierbij helpt. Het brengt kinderen weer in balans en helpt ze bij het leren omgaan met hun gevoelens. In bewuster contact met zichzelf en hun lichaam ervaren zij minder last van prikkels uit hun omgeving.

“Esther zorgde op heel natuurlijke wijze voor een ontspannen sfeer, waardoor er een heel mooi open
gesprek ontstond tussen onze zoon en Esther en de behandeling al uitleggend plaats kon vinden.”

over Energetische therapie

In ons energieveld ligt heel veel informatie opgeslagen; fijne ervaringen, maar ook onverwerkte ervaringen en gevoelens. Vaak zijn we ons niet bewust van deze onverwerkte ervaringen, en hoeven we hier ook niets mee. Maar soms komen we in ons leven situaties tegen waarmee we niet goed weten om te gaan. Deze nieuwe situaties, in combinatie met de nog onverwerkte ervaringen, kunnen leiden tot een blokkade in de energiestroom, wat vervolgens kan leiden tot fysieke of mentale klachten.

Met behulp van helende energie ruimen we op wat je niet meer nodig hebt. Doordat energie weer vrij kan stromen, ontstaat er ruimte voor herstel op lichamelijk en geestelijk niveau. Je kunt weer gronden. Je komt in balans.

 

“A healer does not heal you. A healer is someone who holds space for you, while you heal your inner self”