Energy flows where attention goes

“Wie zou je zijn, wat zou je doen, hoe zou je leven eruit zien…, als je deze klachten niet had?”

In een eerdere blog, over de Wet der Manifestatie, schreef ik dat alles wat we creëren, alles wat we manifesteren, begint met een ingeving, met het vormen van een beeld. Over dit fenomeen zijn vele boeken geschreven en films gemaakt, zoals ‘The Secret’. Deze film werd als verplichte kost vertoond tijdens één van de trainingsweekenden van de opleiding die ik destijds volgde. Ik vond het zelf een wat te populaire film, gericht op het verwerven van bezit, want als je maar sterk genoeg zou geloven dat je in die mooie auto zal rijden, dan zal die mooie auto je toekomen. Ondertussen rijden wij al jaren in een Seat Ibiza en hij doet ’t nog prima. Kennelijk is dat niet hetgeen wat ik wil manifesteren. Wel is me de wet van de aantrekkingskracht heel duidelijk geworden, o.a. door het kijken naar deze film.

Ook in het boek ‘Meesters uit het Verre Oosten’ wordt duidelijk dat we alles wat we nodig hebben direct kunnen manifesteren, als we er maar werkelijk in geloven, als we maar wéten dat datgene wat we wensen, ons zal toekomen. Dit boek is niet bepaald gericht op het verwerven van bezit, maar maakt wel duidelijk dat we over ongekende scheppende vermogens beschikken.

Alles wat je aandacht geeft groeit

Terug naar de vraag: ‘Wie zou je zijn, wat zou je doen, hoe zou je leven eruit zien, als je deze klachten niet had? Kun je je hier een beeld van vormen? Kun je er woorden aan geven?

Het zijn vragen die ik aan elke nieuwe cliënt stel na afloop van het intakegesprek, voordat we starten aan de energetische behandeling.

Het zijn vragen die soms op weerstand stuiten, emoties opwekken, of waar mensen gewoonweg geen antwoord op kunnen geven. We hebben dan natuurlijk net daarvoor besproken waar iemand last van heeft, wat iemand niet meer wil voelen, de klachten waar iemand vanaf wil. Daar tegenover zou ik dan ook graag willen weten wat iemand dan wél zou willen, in de plaats van de klachten die hij/zij ervaart. Ik stel de vraag met die reden, en wacht de reactie af…

Natuurlijk zijn er cliënten die direct reageren en heel helder zien wat ze wél willen in hun leven. Zij reageren spontaan en direct. Vaak is bij deze cliënten (gelukkig) geen sprake van een uitzichtloze situatie en met een kort behandeltraject zijn zij weer in balans.

Cliënten echter die te maken hebben met langdurige ernstige klachten en beperkingen, bijvoorbeeld cliënten met post-covid-klachten of cliënten die als gevolg van trauma al langdurig klachten ervaren, gaan soms in de weerstand. Kijken me ongelovig aan, voelen zich niet begrepen, snappen niet hoe ik deze vraag kan stellen. Dat is het moment dat ik mijn vragen onderbouw.

In een bootje

“Stel, je zit in een bootje, de motor is defect en je dobbert al lange tijd op zee. Alles wat je om je heen ziet is water, en je dobbert daar al zó lang, dat je bent vergeten dat er ergens ook nog land bestaat. Dit is te vergelijken met de klachten die je al lang ervaart. Nu vraag ik je of je je kunt voorstellen dat er ook nog ergens land is, een kust, en hoe die er dan uit zou kunnen zien.
Ik zeg niet dat je daar direct heen zou moeten kunnen varen, maar ik nodig je wel uit je een beeld te vormen van hoe die kust eruit zou kunnen zien, hoe jij je toekomst graag zou willen zien. Je hoeft niet direct een koers te zetten, of te bedenken hoe je daar zou kunnen komen. Met een defecte motor lijkt het immers onmogelijk ooit de kust te bereiken. Maar alles wat je aandacht geeft groeit, en we weten niet hoe de stroming des levens ons ergens op een koers kan zetten. Ik vraag je dus na te denken over wat je werkelijk wenst voor jezelf… Zodra je je daar een beeld van kunt vormen, treedt je helingsproces in werking.”

Sommige cliënten kunnen hun denkbeeldige horizon na deze uitleg alsnog verbreden, en vormen zich een beeld van hoe het voor henzelf zou kunnen zijn. Andere cliënten kunnen dat op dat moment nog niet, en dat is ook oké, zij hebben wat meer tijd nodig, of hebben de eerste behandelingen nodig om tenminste tot dat punt te komen. Deze mensen krijgen de vraagstelling als huiswerkopdracht mee; stel je open, geef je fantasie de ruimte, blijf weg van de mogelijke invulling, en kijk wat er komt.

Het pad

Wanneer een cliënt zich na een aantal behandelingen nog geen beeld kan vormen van zijn of haar toekomst in gezondheid, dan bespreken we of het zinvol is om verder te gaan met de therapie. De behandelingen kunnen wel verlichting bieden, maar werkelijke heling heeft een positief toekomstbeeld nodig. In sommige gevallen is het niet iemands pad om direct beter te worden. Soms heeft iemand al dan niet bewust de beperkingen van de klachten nodig om daarmee belangrijke lessen te leren. Dan kan zelfs de beste therapeut iemand niet begeleiden op een pad naar heling. Bij vervolg van de therapie is dat dan ook niet meer het doel, het doel is dan het bereiken van inzichten rondom, en verlichting van, de klachten.

Universele levensenergie in actie

Denk jij er weleens over na? Over hoe jouw leven eruit zou zien als alle beperkingen wegvallen? Als je optimaal gebruik zou maken van de scheppende vermogens die we als mens allen bezitten?
Of het nou in een beeld is, in een gevoel, een verlangen of in een gebed naar jouw God, vertrouw er op dat het manifestatieproces al gestart is zodra je je de wens hebt gevormd. Besef je dat je al aan het ontvangen bent, dat de uitkomst van je wens al in ongemanifesteerde vorm aanwezig is en dat de wet der aantrekkingskracht de universele levensenergie direct in actie zet om zich te vormen naar jouw wens. Voel je dankbaar voor het feit dat je al aan het ontvangen bent, en je zult ontvangen. En, be carefull what you wish for, you might even get it; wees zuiver, zorgvuldig en liefdevol in wat je jezelf toewenst.