Het Maria Labyrint in Wernhout

Na alle leuke activiteiten van de afgelopen weken hadden we vandaag een ‘balansdag’

Elk jaar kort na de jaarwisseling bewandelen we als gezin, met z’n drietjes maar een ieder voor zich, het Maria Labyrint. Meestal is zoonlief degene die het eerste het Labyrint in stapt, zijn tempo ligt wat hoger dan dat van ons. Nadat hij de eerste volledige ronde heeft gelopen volg ik en daarna volgt manlief.
Tijdens onze route passeren we elkaar meerdere malen, met een knipoog of een glimlach. En terwijl we het labyrint lopen, voelen we onderweg goed waar energie stroomt en we kunnen doorlopen, en waar energie stagneert en we even een pas op de plaats moeten houden.
Zoonlief is meestal als eerste klaar, duikt dan met een boek of tijdschrift de naastgelegen kas in en schenkt een kopje thee voor zichzelf in. Manlief en ik volgen later. Alle drie ervaren we een zekere rust en verfrissing na het lopen van het labyrint.
Ik voel me zo dankbaar dat manlief en zoonlief zich eens per jaar open stellen voor deze ervaring!

Waar ligt het labyrint?

Het Maria Labyrint ligt in Wernhout, nabij de Belgische grens. Vanuit Bergschenhoek rijdt je er binnen een uur naartoe. Het is een prachtig aangelegd labyrint met een diep helende werking. Je kunt dit labyrint het hele jaar door elke dag tussen zonsopgang en zonsondergang bezoeken. Bij het labyrint is een ruimte waar je een kop koffie of thee kunt drinken en er is een toilet. Er wordt een bijdrage van 5 euro per persoon gevraagd voor het onderhoud van het labyrint.

Het lopen van een labyrint

Het lopen van een labyrint is als een helende reis naar binnen. Het rustig en bewust lopen van het pad naar het centrum van het Labyrint staat daarbij symbool aan het terug lopen van ons levenspad naar onze oorsprong. De bloem in het centrum van het Labyrint, met daarin verwerkt de Levensbloem, heeft een pure, krachtige en zuiverende energie. Vanuit dit centrum loop je via hetzelfde pad terug naar het Hier en Nu.

Heb je levensvragen, zit je niet goed in je vel, ervaar je hobbels op je pad? Bezoek dan het Maria Labyrint. Het is de moeite waard en een cadeau aan jezelf en je omgeving.

De werking

Voor wat betreft de werking van het Maria Labyrint, staat er op de website o.a. het volgende beschreven:

“Het labyrint heeft een werking in de diepte van uw wezenlijke zelf, in wat en wie u werkelijk bent. Deze werking zal zich op termijn uiten in anders denken, weer dingen voelen en aanvoelen, weer op uw natuurlijke manier in het leven staan. Dit klinkt alsof u geheel verandert, maar de manier waarop het gebeurt is heel natuurlijk, geleidelijk en geheel in overeenstemming met uw omgeving.”

Meer weten?

Wil je meer weten over het Maria Labyrint? Kijk dan op deze site:
https://www.mouws.nl/maria-labyrint/

Hier vindt je meer informatie over:

  • het ontstaan van het Maria Labyrint
  • de intentie ervan
  • Naturaplanten
  • Naturaproducten
  • het Natura Helingspark