Rupert and the frog song

Nu de kerst nadert is weer met regelmaat het liedje ‘We all stand together’ van Paul McCartney te horen, je kent het vast. Ik vertel graag wat meer over dit bijzondere liedje en de m.i. belangrijke symboliek die in de oorspronkelijke versie ervan zit:

Afgelopen voorjaar werd ik tijdens een bijzondere buitenzintuigelijke ervaring op dit liedje gewezen. Goed, ik kende het, zocht het op op YouTube en herkende de beelden van de kikkers die in saamhorigheid dit liedje zingen. Maar alleen deze clip bekijken bleek niet voldoende, ergens in mijn brein lag een herinnering aan een bijbehorend tekenfilmpje.

Ik zocht verder en vond op de website ‘dailymotion.com’ een andere versie van dit liedje met de titel: ‘Rupert and the frog song – We all stand together’. Ik bekeek dit filmpje en was verrast door de boodschap die erin zit, en die in de latere versie, om wat voor reden dan ook, is verwijderd.

Het gaat er in het originele filmpje om dat het duister het Licht probeert aan te vallen, en dat dit gevaar net op tijd wordt afgewend. Dankzij een nieuwsgierige, speelse en wakkere Rupert die de moed had om de bordjes te negeren.

Rupert ontdekt zo een besloten bijeenkomst van kikkers (symbool voor Transformatie) en is er stille getuige van. Tijdens de bijeenkomst herrijzen een Koning en Koningin uit het water (het onbewuste) via een lotus. Bij aanvang van de bijeenkomst wordt genoemd dat deze bijeenkomst slechts eens in de paar honderd jaar voor komt.

Voor de tijd waarin dit tekenfilmpje is gemaakt (1984), is het opmerkelijk hoeveel Licht de maker heeft getracht in de beelden van het herrijzen van de Koning en Koningin uit de lotus te brengen.

Het is een heerlijk tekenfilmpje om te bekijken en de songtekst is ook, of juist, nu actueler dan ooit.

Veel kijkplezier en fijne feestdagen!