De meeste dromen zijn bedrog, toch?

De meeste dromen zijn bedrog, toch?

Dromen, nachtelijke ervaringen, ontmoetingen met overleden dierbaren, bezoek krijgen van entiteiten of multidimensionale wezens, onderricht krijgen, heldere boodschappen ontvangen… in mijn leven is geen nacht hetzelfde!

Maar zelden deel ik dit soort ervaringen met anderen, alleen af en toe vertel ik er iets over, tegen mijn partner, of tegen een vriendin.

Onlangs ontving ik echter een mail van een cliënt die een dergelijke ervaring met mij wilde delen. Bij het schrijven van mijn reactie op zijn mail realiseerde ik me dat ik door het delen van mijn ervaringen misschien ook een ander kan helpen. Met toestemming van deze cliënt deel ik daarom onze mailwisseling:

Hey Esther,

Even een mailtje tussendoor over een ‘droom’, eerder ervaring, die ik vannacht had. 

Voor mij zijn er twee soorten dromen:
1) gewone dromen (met vage beelden en vage herinneringen),
2) intense droom met licht, geluid en/of gevoel (fysiek voelbaar),

Nu had ik vannacht weer zo’n ‘droom’. Het lijkt eerder op een aanval. Het ging als volgt:

. Ik sta in een kamer met voor mij een mens (maar kan ook iets anders zijn),
. Ik ben meteen op mijn hoede bij deze persoon (entiteit)
. Ik kijk hem eerst aan,
. Wil er vervolgens afstand van nemen,
. Dan is deze persoon nog enkel een entiteit en volledig om mij heen,
. Ik word in de droom heen en weer geslingerd (dit voelt bijzonder levendig),
. Dan besef ik dat deze entiteit niet alleen in de droom aanwezig is maar ook daadwerkelijk in de slaapkamer,
. De entiteit omsluit mijn hoofd en ik voel een enorme druk,
. Ook een roep om NU wakker te worden,
. Ik moet iets forceren om ook daadwerkelijk wakker te worden,
. Vlak voordat ik wakker wordt lijkt de grip om mijn hoofd iets te verslappen,
. Eenmaal wakker heb ik een bonzend hart en…
. Heel sterk het gevoel dat iets net de kamer heeft verlaten,
. Ik denk ook meteen: wees jezelf bewust dat deze ook iets achtergelaten kan hebben. 

Een aantal jaar geleden ook zoiets meegemaakt. 
We hebben het er nog over.  
R.

Hoewel ik R. niet lang daarna in de praktijk zou spreken, besloot ik alvast te reageren op zijn ervaring.
Hieronder mijn mail / reactie aan hem:

Goedemorgen R.,

Dankjewel voor het delen van je ervaring. Ik begrijp wat je bedoelt; dat er 2 soorten dromen zijn. Een gewone droom en een ‘nachtelijke ervaring’, zoals ik het zelf omschrijf.

V.w.b. je nachtelijke ervaring; ik ben bekend met dit soort ervaringen, heb ze in een eerdere periode in mijn leven vaak gehad.
Ja, het voelt als een aanval, en in eerste instantie een onvermogen om krachtig te reageren.
In die periode heb ik mijzelf ‘getraind’ om mijzelf sneller wakker te maken. Zoals je het zelf ook omschrijft; de noodzaak voelen om wakker te worden.

Een manier die voor mij goed werkt, om vanuit een dergelijke ervaring wakker te worden, is door mijn eigen naam te herhalen. Op het moment dat ik me realiseer dat ik mijzelf wakker moet maken, omdat ik gevaar ervaar, herhaal ik in gedachten mijn naam. Soms noem ik daarbij ook mijn woonplaats. Om mijzelf zo snel in het ‘hier en nu’ te brengen.

Daarnaast heb ik geleerd een wilsbesluit uit te spreken, na het ontwaken uit een dergelijke ervaring. Het gaat dan om dit wilsbesluit:
“Ik eis mijn recht op als mens, om vrij te zijn van invloeden van buitenaf”.
Want dat recht hebben we, energetisch en multidimensionaal bekeken. Dus die mag je jezelf ook aanleren.

Wanneer je bij ontwaken uit zo’n nachtelijke ervaring merkt dat de energie die je bezoekt nog niet is vertrokken, kan dit wilsbesluit je helpen.

Ik houd er niet van om dergelijke energieën over de schutting te gooien, want dan heeft een ander er maar weer last van. Dus ik kijk eerst wat er precies speelt; dik kippenvel betekent in ieder geval dat er iets aan die energie niet oké is. Maar je kunt natuurlijk ook fijn bezoek krijgen ’s nachts, dat voel je meteen, dat ontspant onmiddellijk en ervaar je als fijne, liefdevolle energie. Dan glijd je ook makkelijker weer in slaap.

Bij de ervaring die je beschrijft is dit in ieder geval niet aan de orde. Als de energie nog in je kamer is, moet je er dus iets mee. Naast het wilsbesluit vraag ik soms Aartsengel Michael me te helpen, om deze energie te begeleiden naar het Licht, of, als deze energie dat niet kan of wil, dan terug naar waar hij thuis hoort.

Soms werk ik zelf met de ongewenste bezoeker, dan focus ik me op de frequentie van mijn hartchakra en begeleid ik de energie naar het Licht. En soms ben ik ook gewoon boos, wat me meer in mijn kracht brengt en mijn wilsbesluit enorm sterkt. Sommige energieën vragen om benaderd te worden met compassie en liefde, en sommigen moet je een hele duidelijke grens geven; ‘sodemieter op en laat ons met rust’. Hoewel ik deze laatste minder vaak toepas, om te voorkomen dat de ongewenste bezoeker een ander lastig gaat vallen. Het is meer dan eens voorgekomen dat ik een energie de laan uit stuurde en drie tellen later mijn zoon hoorde roepen: “Mamaaa! Ik had een nachtmerrie!”.

Tja. Het is een zoeken. Ik wens je toe dat je er niet al te veel ervaring mee hoeft op te doen. En weet dat angst een slechte raadgever is. Blijf je altijd bewust van het feit dat jij een lichaam hebt en kunt handelen, en zij niet. Je bent altijd sterker.

Ja, een energie kan ook iets achtergelaten hebben. Ga kijken de komende dagen of dat het geval is. Als dat zo is, dan voel je dat wel. En dan nog, jij bent sterker, en nogmaals; angst is een slechte raadgever. Alles kan worden opgelost met behulp van het Licht.

Hopelijk kun je hier iets mee. Ik lees het graag. Houd je me op de hoogte?

Hartelijke groeten,

Esther

Tot zover de mailwisseling tussen cliënt en mij. Ik hoop dat jij als lezer iets hebt aan het lezen van dit blog. Heb je vragen? Laat het me gerust weten! Misschien kan ik iets voor je betekenen.