Kinderen

Een nare ervaring op school, verhuizing, verlies van een naaste. Hooggevoelig.
Of gewoon niet lekker in je vel zitten, zonder zelf te weten waarom.

Gevoelige kinderen raken snel verstrikt in de hoeveelheid gevoelens en gedachten die zij dagelijks ervaren. Gevoelig zijn is een mooie eigenschap die van onze kinderen hele sociale wezens maakt, met een heldere kijk op het leven.
Door deze heldere kijk ontstaan er levensvragen zoals ‘wie ben ik nu eigenlijk?’ en ‘wat kom ik hier doen?’

Begin 2021 schreef ik een boek, speciaal voor (hoog)gevoelige kinderen én hun ouders. Het boek heet ‘Wie ben ik?’ en biedt kinderen en hun ouders/opvoeders inzicht in de dynamische uitwisseling tussen ons lichaam, onze gevoelens, onze gedachten en ons energieveld.

Door te lezen en te werken in dit boek, krijgen kind en ouder inzicht in hoe deze dagelijkse ervaringen van invloed zijn op ons welbevinden. Het helpt ons onszelf en onze ervaringen beter te begrijpen en onze gevoeligheid te leren ervaren als een bron van kracht en inzicht.

Wil je meer weten over het boek? Hier kun je het inkijkexemplaar bekijken en het boek bestellen.

Praktische info

Tarieven
Eerste consult incl. intakegesprek € 65,-
Vervolgconsult € 60,-

Er is een pinautomaat in de praktijk aanwezig.

Verhinderd?

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Niet tijdig afgezegde afspraken worden in rekening gebracht.

WAAROM ENERGETISCHE THERAPIE

Energetische therapie brengt kinderen weer in balans. Het helpt ze bij het leren omgaan met hun gevoelens. In dieper contact met zichzelf ervaren zij minder last van prikkels uit hun omgeving.

Hulpvragen die ik bij kinderen in de praktijk tegenkom zijn:

  • slaapproblemen
  • (faal) angsten
  • veel huilen
  • boosheid/woedeaanvallen
  • overprikkeling
  • passief of juist overactief gedrag
  • concentratieproblemen
  • buikpijn / hoofdpijn

IN DE PRAKTIJK

Veel kinderen vinden het moeilijk om te praten over wat hun dwars zit. Bij energetische therapie is dat niet nodig. Het is geen gesprekstherapie. We maken kennis, kijken wat nodig is om ons op ons gemak te voelen, zoeken er wat speelgoed bij. En als het ijs dan eenmaal is gebroken, blijken kinderen graag bereid om op de behandeltafel te gaan zitten of liggen. Met iets om mee te spelen in hun handen ondergaan ze de behandeling en vinden ze ontspanning.

Bij een energetische behandeling gaan alleen de schoenen uit. Als ouder blijft u bij de behandeling aanwezig of wacht u in de naastgelegen wachtruimte. Van belang hierbij is wat u en uw kind prettig vinden.

Voorafgaand aan een eerste afspraak ontvang ik graag per mail een ingevuld intakeformulier met de reden van aanmelding, zodat ik bij de kennismaking vast op de hoogte ben van wat er speelt in het leven van uw kind.

Over het boek “Wie ben ik?”

Wie ben ik?’ is een vraag die we onszelf allemaal, jong en oud, wel eens stellen. Het zijn veelal (hoog)gevoelige kinderen die al op jonge leeftijd met dit soort vragen komen. Gevoelig zijn is een mooie eigenschap die onze kinderen tot hele sociale wezens maakt, met een heldere kijk op het leven. Door deze heldere kijk ontstaan er levensvragen zoals ‘wie ben ik nu eigenlijk’ en ‘wat kom ik hier doen?’ Al lezende in dit boek worden u en uw kind uitgenodigd zelf een antwoord te vinden op deze vragen.

“Energetische therapie, creëer(t) ruimte voor verdere groei”